Om huset

En av husets flotte korridorer

Thomas Angells Hus i Trondheim har eksistert i 250 år!

50 utleieleiligheter for seniorer på den «beste tomta i byen», mellom Nidarosdomen og Gamle bybro. Leilighetene varierer i størrelse fra 37m2 til ca 75m2. 14 av leilighetene er over 60 m2. De største leilighetene er forbeholdt par. De aller fleste leilighetene er 2-roms; dvs ett soverom, stue og kjøkken. Leilighetene fremstår i tidsmessig, nøktern stand; og i en historisk atmosfære kan vi vel trykt si.

Thomas Angells Stiftelser eier også Kjøpmannsgt 6 som har 25 utleieleiligheter (bygd i 1962). Denne eiendommen vender mot Gamle Bybro og inngår som en del av bebyggelsen til Thomas Angells Hus. Eiendommene har felles hage- og uteområde.

I 1980 startet et omfattende restaureringsarbeide i Thomas Angells Hus, men har egentlig pågått mer eller mindre kontinuerlig både før og etter. Nytt tak, nye vinduer, nye elektriske installasjoner, TV-kabelnett og ikke minst oppgradering av leilighetene. Heisen fra 90-tallet ble erstattet av ny og moderne personheis i 2009. I 2015 knyttet huset seg til fjernvarmenettet i Trondheim.

Kjøpmannsgt 6 fikk ny heis i 2010 og nye vinduer i 2014/2015 i tillegg til oppussing og ekstra isolering av fasade mot det felles hageanlegget.

KabelTV-anlegg er oppgradert til bredbåndsnett med dekoder og internettmodem fra Canal Digital montert i alle 75 leilighetene.

Det er ikke moderne ventilasjonsanlegg i leilighetene (bortsett fra 3 restaurerte leiligheter i Thomas Angells Hus), kun avtrekk på kjøkken og bad. Det er elektrisk oppvarming; dvs panelovner i leilighetene i Thomas Angells Hus. Oppvarming av leilighetene i Kjøpmannsgt 6 er fra radiatorer og fjernvarmenettet.

Thomas Angells Hus er meget godt brannsikret og huset er fullsprinklet med brannvarslingsanlegg direkte koblet til Brannvesenet.

Thomas Angells Hus har egen festsal med tilhørende kjøkken for felles arrangement og for utleie til beboerne til feiring av åremålsdager. Huset har også eget bibliotek, kapell og gjesterom med soveplass for 3 personer. Det står til disposisjon for våre ca 90 beboeres overnattingsgjester.

Felles vaskeri i kjeller i både Thomas Angells Hus og i Kjøpmannsgt 6.

Fellesrom og hageanlegg gjør at beboerne lett kan stifte nye bekjentskaper på en uforpliktende måte.

I en alder av 60 – 70 – 80+ etablerer mange nye nettverk av bekjente, omgangsvenner og venner. Beboerne passer på hverandre og gir litt nabohjelp hvis det trengs, men får kommunal hjemmehjelp når situasjonen krever det.