Leilighetene

Øvre aldersgrense for leie av seniorleilighet er på innflyttingstidspunktet 74 år. Søkere skal ha god helse og klare seg på egen hånd, da leilighetene ikke har livsløpstandard. Søkere som er sosialt engasjert og kan være en ressurs for Huset, vil bli foretrukket. Inntak vil imidlertid alltid skje etter en helhetsvurdering. Søkere som har små muligheter til å kjøpe leilighet på det åpne boligmarked prioriteres unders ellers like forhold.

Leilighetene varierer i størrelse fra 37m2 til ca 75m2. 14 av leilighetene er over 60 m2. De største leilighetene er forbeholdt par. De aller fleste leilighetene er 2-roms; dvs ett soverom, stue og kjøkken. Leilighetene fremstår i tidsmessig, nøktern stand; og i en historisk atmosfære kan vi vel trykt si.

KabelTV-anlegg er oppgradert til bredbåndsnett med dekoder og internettmodem fra Canal Digital montert i alle 75 leilighetene.

Det er ikke moderne ventilasjonsanlegg i leilighetene (bortsett fra 3 restaurerte leiligheter i Thomas Angells Hus), kun avtrekk på kjøkken og bad. Det er elektrisk oppvarming; dvs panelovner i leilighetene i Thomas Angells Hus. Oppvarming av leilighetene i Kjøpmannsgt 6 er fra radiatorer og fjernvarmenettet.

Det er også viktig at en er klar over at hvis man velger å bo midt i en storby vil det innimellom være tidspunkter hvor det ikke er stille og rolig. Vi tenker da spesielt på biltrafikk.